Förra säsongen var en smygstart med ett pojklag i seriespel. Nu är vi tillbaka på allvar. Efter fyra år utan representationslag ställer BK Spark glädjande nog ett lag på benen i division VI.

– Vi har en stomme till trupp men håller dörren öppen för fler som är intresserade. Det finns inga som helst meritmässiga krav, utan Sparks idé bygger precis som tidigare på att få ihop ett gäng som har kul tillsammans, förklarar ordföranden Per Svensson nystarten på seniornivå.

Det blir en väldigt ungdomlig touch på det nya laget. Merparten av spelarna i truppen så här långt består av killar 16-18 år. Förhoppningen är att fylla på med några spelare från fjolårets pojklag samt ytterligare några som lockas av tanken att spela mer för att det kul än att göra karriär.

– Tanken är att vi ska vara ett alternativ för de spelare som av olika anledningar inte har möjlighet eller motivation att satsa i de etablerade klubbarna. Det kan vara på grund av studier, jobb eller annat. Men man vill fortfarande spela och hålla kontakten med fotbollen, säger Per Svensson.

Det löpande kring det sportsliga kommer att skötas av killarna själva med 17-årige Oliver Gussmo som spelande tränare. Med stöttning från styrelse och några föräldrar.

– Vi har haft ett antal möten med gruppen och fått ett väldigt gott intryck. Det här blir ett nytt spännande kapitel i klubbens historia, menar Per Svensson.

Med start idag kommer vi också att presentera spelartruppen löpande i sociala medier.

Först ut är spelande tränaren Oliver Gussmo.

Spelarpresentation 1

Namn: Oliver Gussmo.

Ålder: 17 år.

Position: Back och spelande tränare.

Styrka: Visionär och straffspecialist.

Tidigare klubbar: Hemsjö IF.

Favoritlag: Arsenal.

Favoritspelare: Özil.

Är du också intresserad av haka på? Inga problem, du är mer än välkommen! Slå en signal till Oliver Gussmo så får du ytterligare information. Tel: 072-3266955.