Hög trivselfaktor och stor dramatik. Så kan man helt kort beskriva den sponsorsammankomst som BK Spark arrangerade den 25 oktober. Trots några sena bortfall blev det 20 personer som spelade bowling, käkade och tjötade.

 

Bowlingen kunde knappast regisserats bättre ur sportslig synvinkel. Gänget delades in i sex lag där alla deltagare spelade två serier var. Därefter gick de två bästa lagen vidare till en final om en serie, där spelarna slog vart tredje slag. Till final gick Lag Martin Lernås och Lag Henrik Melin där de senare imponerade stort i grundspelet. Melin och kompani kopplade också ett tidigt grepp i finalen. Men en nervös avslutning gav Lag Lernås möjligheten att vända och avgöra i sista rutan. Janne Alingsjö slog sista slaget och var tvungen att få ner nio käglor för att vinna. Det blev åtta. Därmed slutade matchen 127-127  – och finalen fick avgöras i sudden death, ruta för ruta. Här började Janne Alingsjö med en åtta. Då svarade Henrik Melin med en strike som avgjorde det hela. I segrarlaget ingick även Conny Svantesson och Toni Hjortheimer. Silverlaget bestod av Martin Lernås, Janne Alingsjö och Simon Larsson.

 

Övriga deltagande lag:
Lag Daniel Nilsson med Jimmy Andersson och Ulf Persson. Något ojämna och Jimmy eget klot fick inte riktigt den effekt man hoppats på.
Lag Kent Schagerlind med Johan Modig och Andreas Pettersson. Verkade ha väldigt trevligt även om det blev tomt i tanken ganska tidigt.
Lag Christian Melin med Andreas Persson och Anders Melin/Claes Svensson. Andreas var individuellt bäst av alla, men komplementet var lite för mycket upp och ner.

Lag Rolf Nilsson med Stig Larsson och Thomas Svensson. Lovande plantor som dock hade lite för dåligt tryck i grejerna.

Lag Henrik Melin fick första inteckningen i en vandringskägla som kommer att visas upp lokalt i olika sammanhang den närmaste tiden. Lag Martin Lernås erhöll varsin fritimme bowling för att vässa formen till nästa gång.
Sammankomsten var ett sätt att för BK Spark att visa sin uppskattning till de företag som hjälpte klubben ur krisen i våras. Och med tanke på stämning och trivselfaktorn, så var intrycket att samtliga kände sig som vinnare.
Stort tack även till Stures Bowling för god mat och praktisk support.