Inte mindre än 45 gamla ”sparkare” plus ett tiotal ledare kom till spel när BK Spark bjöd in till klubbmästerskap på Mjörnvallen i samband med Potatisfestivalen. I strålande solsken bjöds det på tre tuffa fighter på Mjörnvallens fina A-plan. Och till slut stod Frankrike som värdiga segrare…

Ja – förutsättningarna kunde inte ha varit bättre och intresset inte större än i lördags. Fullt med folk på läktarna och en domare (Janne Gustafsson) i bättre form än någonsin. Turneringen bjöd på tre matcher. Först ut var Frankrike mot Brasilien. Inledningsvis en mycket tuff tillställning, men i takt med att orken tröt för sambagänget tog fransoserna över och till slut segrade dessa med 3-1 efter mål av Martin Wahlström x 2 och Fredric Prodér. Hamid Ganbarzadeh nätade för Brasilien.

I match två väntade England mot Brasilien och även här blev det en stenhård kamp, även om brassarna led lite av att spela två matcher i följd. Något som engelsmännen drog viss fördel av och slutresultatet kunde därmed skrivas till 1-0 efter mål av Tobias Glimmerskog.

I finalen väntade så Frankrike mot England och det som till en början såg ut att bli en enkel match för ”grodlårsätarna” blev till sist en riktig rysare. Fransmännen sprang nämligen ifrån till en 3-0-ledning efter mål av Tony Berglund, Fredrik Prodér och Johan Korpås. England reducerade genom Alexander Nilsson och i slutminuten skruvade Peter Bohlin in en magisk frispark i krysset bakom Mikael Videby. Närmare än så kom dock inte ”plommonstopen” –

3-2 till Frankrike som därmed, genom sin lagkapten Per Svensson, fick höja bucklan och broderligt dela champagnen med sina lagkompisar.

Efter turneringen väntade sedvanligt ”tjöt” i omklädningsrummet innan det var dags för bankett och prisutdelning i klubbstugan tillsammans med ett antal fruar/sambor. Det bjöds även på en hel del gott från grillen under överinseende av grillmästarna Claes Svensson och N-G Svantesson. Ett antal aktörer uppmärksammades också för diverse goda insatser. Bland dessa kan nämnas Janne ”Körpen” Svensson, Per Skoog, Alexander Nilsson, Fredric Prodér, Danne Pettersson, Tobias Glimmerskog, Lars Kemper, Torvald Brynggård, Carl Björkqvist m.fl. Vissa fick priser för synnerligen goda insatser medan det i andra fall mer handlade om uppmuntringspriser…

Senare på kvällen bjöd Johan Hindgård och Jimmy Andersson på ett uppskattat fotbollsquiz innan diverse gamla fotbollsminnen ventilerades i parti och minut. Kvällen rundades av fram på småtimmarna och alla gick hem mätta, glada och trötta.

Styrelsen i BK Spark vill framföra sitt tack till alla som slöt upp och bidrog till en kul eftermiddag och kväll samt till Alingsås IF/Lasse Olofsson för hyra av klubbhus och plan, Lasse Samuelsson för ingredienser till grillbuffén samt våra prissponsorer Sparbanken Alingsås och Tremark.

Trevlig sommar och på återhörande för nya äventyr i höst!